centrul istoric :

Descrierea proiectului


23.230 metri pătrați de spații publice urbane modernizate, 1.254 metri pătrați de spații verzi amenajați, nou mobilier urban iar clădirile reabilitate de fiecare proprietar în parte. Acestea sunt câteva din lucrările ce sunt cuprinse în proiectul de revitalizare a centrului istoric din Bănie. 

 

Contractul de reamenajare a Centrului Istoric a fost semnat în luna septembrie 2013, lucrările fiind demarate pe 15 octombrie 2013. Proiectul are o valoare de peste 11 milioane euro fără TVA.

“Din punctul meu de vedere cred că va ieși cel mai frumos centru istoric din România și nu exagerez deloc când spun acest lucru. De altfel, inclusiv și șeful experților UNESCO ne-a spus că o astfel de bijuterie există doar în marile capitale europene și că are un stil deosebit, care nu mai există altundeva în lume. Centrul istoric din Craiova este cel mai mare din România ca și suprafață compactă. Este mai mare chiar și decât al Bucureștiului pentru că acolo este separat în două de un bulevard. Nu este niciun secret că municipiul Craiova este al doilea oraș din România ca număr de clădiri monument istoric.

 

Locatie : 


Contractor : 


logo_ro

Categorie:


Reabilitare/Reamenajare

Adresa : 


Centrul Craiovei

Judetul :


Dolj - Romania